avatar

AB Academy

  • Jul 11, 2022
1 an în urmă|

Referintele de la angajator pentru inregistrarea la NMC

Ce inseamna si cand se pot cere?

In 2017, NMC a acceptat referinte de la angajator care sa ii ajute pe asistentii medicali la dosarul de inscriere. Coplesiti de numarul mare de asistenti care picau examenul IELTS si nepregatiti pentru o astfel de situatie, in conditiile in care nici angajatorii si nici asistentii nu avusesera timpul sa inteleaga pe deplin dificultatea acestui test, cei de la NMC au admis dosare care adaugau referintele angajatorilor pentru a compensa notele mai mici la examen.

La vremea respectiva, unor asistenti li s-au acceptat note de 6 si altora nu li s-a acceptat nici 6.5. Au existat neacceptati care erau asistenti cu experienta, iar printre cei cu dosarul acceptat in ciuda notelor scazute s-au numarat oameni fara niciun CV remarcabil in domeniu. 


Intorcandu-ne la dezbaterea curenta, NMC propune iarasi referintele de la angajator, de data aceasta in doua situatii punctuale:                       
1. Pentru a suplini o diferenta de 0.5 puncte la una dintre probele de examen IELTS sau OET.       
2. Pentru a nu mai sustine examenul lingvistic, daca asistentul medical a absolvit scoala de specialitate in limba engleza, cu examenele finale tot in limba engleza, chiar daca provine dintr-o tara unde limba majoritara nu este engleza.        

  • Pentru a putea beneficia de una din cele doua potentiale exceptii, asistentul medical trebuie sa fi lucrat minim un an in ultimii doi ani in sistemul de sanatate in UK.
  • Conditiile prin care un angajator va putea face astfel de referinte vor fi foarte stricte, daca NMC va aproba aceste schimbari.

In urmatorul articol: cum ajuta studiile post-universitare la inscrierea in NMC? Follow us - daca vreti sa fiti la curent cu orice noutate legata de conditiile de munca in UK?

Distribuie pe