avatar

AB Academy

  • Jun 07, 2023
10 months ago|

Proba C - Bacalaureat 2023

In cadrul sesiunii de bacalaureat, evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) va avea loc intre 19 si 21 iunie 2023, asta in cazul in care calendarul evaluarii nationale nu se va modifica in urma grevei profesorilor.

Evaluarea competentelor lingvistice se face in trei sectiuni:
a) Proba de intelegere a unui text audiat, care dureaza 20 de minute
b) Proba scrisa, cu durata de 120 de minute
c) Proba orala, care dureaza 10-15 minute

La ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฏ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ a unui text audiat, elevii vor asculta doua materiale audio diferite, urmate fiecare de intrebari la care vor raspunde in scris.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ฏ๐—ฎ ๐˜€๐—ฐ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ฎ are, la randul ei, doua secvente:
• prima evalueaza competenta de intelegere a unui text citit
• a doua evalueaza competenta de producere de mesaje scrise

๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ฏ๐—ฎ ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—น๐—ฎ contine trei intrebari de dificultate progresiva. De luat aminte: nu se admite schimbarea biletului de examen.

Pentru elevii care au sustinut examenele Cambridge, echivalarea competentelor lingvistice intr-o limba internationala incepe de la examenul Cambridge B1 Preliminary for Schools (PET), care atesta un nivel CEFR de B1. Urmeaza, in ordine crescatoare a nivelului de dificultate, B2 First (FCE) pentru B2, C1 Advanced (CAE) pentru C1 sau C2 Proficiency (CPE) pentru C2.

Felicitari tuturor copiilor pregatiti de Andreea Berkhout Academy, pentru rezultatele lor uimitoare la examenele Cambridge! Mult succes tuturor la bacalaureat si admiterea la universitate!

Dragii mei, pentru a obศ›ine rezultate de top din eforturile voastre, este esential sa colaborati cu profesionisti in educatie, pasionati si responsabili!

Share us