avatar

AB Academy

  • Dec 04, 2023
4 luni în urmă|

O cunosc pe Melania de sase ani.

O cunosc pe Melania de sase ani. Un copil cu copii, o fata carliontata, mereu zambind si gata sa ajute. S-a mutat in 2014 in Anglia, sperand la o viata mai buna pentru fetita si baietelul ei, baietel care s-a nascut cu o conditie medicala dificila. Tot in 2014, dupa ce s-au mutat, Melania a inceput sa aiba niste sangerari care i-au facut pe medicii englezi sa concluzioneze ca are hemoroizi. Si sa o indemne sa stea linistita. Atat ca Melania nu s-a linistit, pentru ca avea simptome din ce in ce mai grave. Asa ca a luat calea Romaniei, unde i s-a pus diagnosticul de colita ulcerativa, intorcandu-se, ulterior, in UK pentru tratament. Din nefericire, medicamentele biologice prescrise nu au functionat pentru ea. Asa ca, in 2018, Melania avea sa treaca prin multa suferinta si durere: medicii i-au facut o operatie extrem de complicata, excizandu-i colonul si pastrand 10 cm pentru o posibila viitoare reconstructie. Durerile crunte traite post-operator de biata fata ne-au marcat pe toti din jurul ei. Melania imi transmitea de la Reanimare, prin sora ei, sa stau linistita, ca e bine, ca nu trebuie sa ma ingrijorez…I-a fost pusa o stoma, cum e normal cand se scoate colonul, au trecut orele, zilele, saptamanile si Melania a putut sa respire iar, fara sa mai lesine de dureri. A trecut si infectia post-operatorie, au reinceput sangerarile, a urmat operatia numarul doi si indepartarea ultimilor 10 cm din intestinul gros. Si ar fi fost bine sa se opreasca aici, dar nu luase nimeni in calcul pansamentul ramas in abdomenul Melaniei in timpul operatiei numarul doi…A trecut si a treia interventie chirurgicala, iar lucrurile pareau sa se indrepte.
In toti anii astia, Melania a incercat sa gaseasca o cale sa nu fie o povara pentru cei din jur, pentru sotul ei care a lucrat zi si noapte ca sa isi poata sustine familia. Printre operatii, cand a mai putut, a mai intrat pe la lectiile de limba engleza, pentru ca nu a renuntat la visul de a se inregistra ca asistent medical in Anglia.
Din nefericire, zilele acestea doua alte necazuri au venit pe capul Melaniei. Iarasi teste, o posibila noua operatie pentru ea. Si, in momentul in care scriu randurile acestea, soacra ei este in situatie critica dupa o operatie de cancer cu metastaze, intr-un spital din Bucuresti, iar medicii sunt rezervati cu privire la sansele ei de supravietuire.
Ajung, astfel, la motivul pentru care va impartasesc povestea Melaniei….
Astazi, am stat in telefon cu ea mai mult de o ora, in timp ce astepta vesti despre operatie. Spre deosebire de atatia oameni sanatosi care traiesc parazit, Melania a invatat si si-a luat licenta de Uber. Si a facut rate la o masina cu care sa poata munci. Si face zilnic, cu stoma ei cu tot si cu toate durerile cronice si noi, curse peste curse, ca sa poata castiga un banut. Ei bine, in ora in care am stat cu ea, niste conationali au tinut-o in asteptare pentru o cursa spre aeroport. Am auzit cu urechile mele cand o voce de Strehaia, ca sa nu scriu alte cuvinte, o apostrofa sa stea sa astepte, ca ei au avion abia la 10 diseara. Nu stiu politica Uber, sper din suflet ca Melania sa-si primeasca banutii din asteptarea asta, inainte ca ea sa inteleaga bataia de joc si sa anuleze cursa. Si atunci, dragii mei studenti, prieteni, familie din UK, as vrea sa v-o recomand astazi pe Melania pentru Uber in Londra sau imprejurimi, ea locuieste in Maidstone. M-am gandit daca sa scriu sau nu direct numarul fetei in postare, dar la cati nebuni sunt pe lumea asta, mai bine dati-mi un mesaj si vi-l trimit sa il bagati in agenda. Aeroport, programari, Uberul cu fata asta luptatoare a noastra este pe strazile Londrei. Va multumesc din suflet pentru rabdarea de a ii citi povestea si sper, tot din suflet, sa o dati mai departe♥️
Distribuie pe