avatar

AB Academy

  • Jul 25, 2022
1 year ago|

Diplomele de master ar putea compensa 0.5 puncte la IELTS sau OET.

Consultarile publice pentru schimbarea cerintelor de inscriere a asistentilor medicali si moaselor la NMC (Colegiul Moaselor si Asistentilor Medicali din Marea Britanie) se vor incheia pe data de 12 august. 

Va amintim ca printre modificarile propuse dezbaterii se numara:

  • prelungirea perioadei de clubbing intre examene de la sase luni la un an 
  • compensarea unei diferente de 0.5 la unul dintre subiecte de IELTS sau OET printr-o scrisoare de la un angajator acreditat care sa ateste faptul ca ati lucrat cel putin un an de zile la ei in ultimii doi ani. 

Chiar daca aceste reguli, odata aprobate, nu vor aduce o schimbare semnificativa in procesul de inregistrare al asistentilor romani, prezenta lor nu este nici de neglijat pentru cei care se lupta de ani de zile cu aceste examene. 

Cea de a treia si ultima propunere in cadrul acestor consultari publice se refera la posibilitatea de a folosi diplomele postuniversitare, in cazul in care acestea sunt obtinute in UK sau intr-o alta tara vorbitoare oficial de limba engleza. Aceste diplome se pot folosi astfel:

  • pentru a compensa 0.5 puncte in minus obtinute la una dintre probele de IELTS sau OET
  • in loc de dovada lingvistica pentru cei care au terminat studiile de asistent medical in limba engleza, intr-o tara in care limba engleza nu este vorbita majoritar.

 

Data la care vom afla daca si care dintre propunerile supuse dezbaterii publice vor intra in vigoare este 28 septembrie. 

 

Aplicarea acestora va incepe in luna octombrie si nu se stie daca vor avea titlu retroactiv. 

Ne auzim cu noutati!

Dati like paginii noastre Andreea Berkhout Academy pentru a putea afla primii schimbarile care va intereseaza. 🤗

Share us