avatar

AB Academy

  • Jul 05, 2022
1 year ago|

NMC nu va micsora nota necesara la Speaking, dar va putea permite clubbing cu o nota de 6/ C la Writing

NMC, Colegiul Moaselor si Asistentilor Medicali din Marea Britanie, a deschis consultarile publice pentru schimbarea conditiilor lingvistice de inscriere. Consultarile publice se vor inchide pe data de 12 august si va puteti exprima votul pana atunci.

  • In prezent, pentru a se putea inregistra la NMC, asistentii medicali romani trebuie sa aiba certificarea IELTS Academic sau OET obtinuta cu urmatoarele scoruri: IELTS Academic cu 7 overall si 6.5 la Writing; OET cu B overall si C+ la Writing. 
  • Asistentii pot apela la 'clubbing', combinarea a doua examene date in interval de maxim 6 luni prin care sa compenseze doua note de 6.5 cu altele doua de 7 obtinute in al doilea examen, in cazul IELTS. Cu OET, se pot combina doua scoruri de C+ cu doua de B.
  • Conform NMC, in momentul acesta, scorurile de 7, respectiv B, necesare la Reading si Listening sunt deja la un minimum care poate fi acceptat. In acelasi timp, la Speaking, scorul cel mai potrivit este in jur de 320 de puncte la OET si intre 6.5 si 7 la IELTS. Cu toate acestea,  schimbarea scorului la Speaking nu va fi supusa consultarilor publice si nu se va produce.

Ce schimbari ne asteapta totusi?

  • Prima propusa este extinderea perioadei in care asistentii pot combina doua teste IELTS sau OET, de la 6 la 12 luni.
  • A doua schimbare propusa se refera la posibilitatea ca la Writing, un 6, obtinut la unul dintre teste, sa se combine cu un 6.5, obtinut la cel de-al doilea. Ca sa se poata face acest clubbing, celelalte note de la Speaking, Listening si Reading nu trebuie sa fie niciuna mai mica de 6.5, iar scorul general, minim 7.   
  • In cazul examenului OET, aceasta schimbare se traduce prin posibilitatea de a combina un Writing de C, din primul test, cu altul de C+, din al doilea test. Pentru a putea face acest clubbing, niciuna dintre celelalte note de la Speaking, Reading si Listening nu trebuie sa aiba mai putin de C+. 

Urmatoarele doua articole vor fi despre referintele de la angajatori si studiile post-universitare.

 

Share us