avatar

AB Academy

  • Oct 03, 2022
1 year ago|

Sedinta NMC s-a incheiat. Ce schimbari apar pentru IELTS si OET?

The Nursing and Midwifery Council (Colegiul Asistenților Medicali si Moașelor din Marea Britanie) a aprobat in ședința de astăzi schimbările privitoare la certificările lingvistice necesare pentru înscrierea in Colegiu. Acestea vor fi implementate din ianuarie 2023, si nu din luna octombrie a acestui an, cum propusese NMC anterior.
Care sunt schimbările privitoare la IELTS Academic si OET pentru asistenții medicali români?
1. Perioada in care candidații se pot folosi de rezultatele a două examene (clubbing) se extinde de la 6 luni la 12 luni. Clubbing-ul se poate realiza atunci când în prima sesiune aveți două scoruri de 7 sau de B si doua mai mici cu 0.5 puncte decât cele normale, urmând ca in cealaltă sesiune de examen să compensați deficitul.
2. Candidații IELTS Academic/OET vor putea aduce o referință de la angajator pentru a suplini o jumătate de punct în minus la una dintre cele patru părți ale testului. Adeverința, care va adăuga 0.5 puncte la unul dintre skilluri, se va putea obține în cazul în care candidatul a lucrat cel puțin un an din ultimii doi într-o instituție de îngrijire medicală sau socială din UK.
3. Candidații care au absolvit o formă de învățământ postuniversitar, cu predare și examen în limba engleză, se pot servi de aceasta pentru a suplini o jumătate de punct în minus la una din părțile examenului IELTS Academic sau OET (Listening, Reading, Writing sau Speaking).
NMC va actualiza aceste informații în săptămânile care urmează si le va pune in practică la începutul lui 2023. Pentru asistenții medicali romani, alegerea de a aștepta pentru a beneficia de schimbări este destul de dificila având în vedere că s-ar putea ca începutul anului viitor să ne aducă si examenul ToC pentru înregistrare. Acesta este susținut in prezent doar de asistenții medicali din categoria ‚overseas’ si încă nu știm dacă vom fi vizați si noi. Sper că informațiile mele v-au fost de folos. Îmi puteți scrie la contact@andreeaberkhout.com în cazul în care aveți neclarități.
 
Share us